Obavijestite sve osobe koje rade u vašoj školi/vrtiću, učenike/djecu i njihove roditelje o platformi i zašto je toliko važno pripremiti se za izvanredne situacije, znati pružiti prvu pomoć i psihosocijalnu podršku te povećati sigurnost vaše škole/vrtića.

Zašto je priprema za izvanredne situacije, prva pomoć, psihosocijalna podrška te općenita sigurnost u školama/vrtićima toliko bitna? Pružamo li dovoljno mogućnosti za učenje o ovim važnim temama?

Obavijestite sve ljude koji rade u vašoj školi/vrtiću, učenike/djecu i njihove roditelje o tome zašto je toliko važno pripremiti se za izvanredne situacije, znati pružiti prvu pomoć i psihosocijalnu podršku te povećati sigurnost vaše škole/vrtića. Važno je razumjeti važnost pripremljenosti za izvanredne situacije, naučiti pravilno postupati prije, za vrijeme i nakon izvanrednih situacija, savladati sigurnosne postupke i postupke pružanja prve pomoći koji će povećati razinu naše vlastite sigurnosti.

Koristite brojne materijale dostupne za preuzimanje na platformi, kao što su plakati, informacije, prezentacije i konkretne aktivnosti koje možete provesti s učenicima/djecom u vašoj školi/vrtiću.

Podizanjem razine informiranosti o ovim važnim temama direktno utječete na povećanje razine sigurnosti u vašoj školi/vrtiću.

Katalog aktivnosti Sigurnije škole i vrtići možete pronaći ovdje. Ovaj katalog aktivnosti i materijala uključuje opsežnu zbirku alata, aktivnosti, vježbi i igara u područjima pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školi / vrtiću. Osim alata i aktivnosti u katalogu su dostupne i dodatne informacije i upitnici procjene sigurnosti u školi ili vrtiću.

Ukoliko želite saznati dodatne informacije o temi pripreme za izvanredne situacije, online trening možete pronaći ovdje.

Dokument „Preporuke i smjernice Hrvatskog Crvenog križa za unaprjeđenje sustava pripreme za izvanredne situacije“ namijenjen je donositeljima odluka, školama, vrtićima i društvima Crvenog križa, a cilj preporuka je stvaranje poticajnog okruženja za sustavnu provedbu i prepoznavanje važnosti tema pripreme za sve vrste izvanrednih situacija, prve pomoći, psihosocijalne podrške i općenite sigurnosti u školama i vrtićima te prepoznavanje potrebe za kontinuiranim educiranjem građana od najranije životne dobi i poticanje na njihovo cjeloživotno učenje i usavršavanje znanja, vještina i kompetencija iz prve pomoći, priprema za sve vrste izvanrednih situacija i psihosocijalne podrške.

Prijava
Zaboravili ste lozinku?